lauantai 22. toukokuuta 2010

Ukrainalaiset oluet (ja pari latvialaista)

Aldaris – Luksus Alus (Latvia)


Matkan alkuolut. Odotukset korkealla ja korkealtane putosevatkin. Pettymys. Oli se kuitenkin kaljaa ja matka sai edes jonkinlaisen aloituksen. Saattaisi toimia paremmin kylmänä.

Arvostelu **







Ice Bear (Latvia)

Kalja, joka viheltää. Se oli pahaa, lämmintä ja lame.

Arvostelu 1/2












Slabumur – Svitle (Tuttavallisemmin Slabbis, eli Släbäri eli Slaavin tikku)


Terassioluena toimii kuin sata jänistä. Maisteluun tästä ei ole. Liian makea tällaiseen torstaimaisteluun. Romanialaisiin verrattuna perus-laagerishittiäkin kevyempää. ”Ei tää nyt pahaa oo, mutta kyllä mieluummin ottaisin vaikka Karhun kouraan”. Vaatii happea hengittääkseen, ei sovellu suljettuihin tiloihin.

Arvostelu ulkona: ***1/2

Arvostelu sisällä ja lämpimänä: *1/2















Tsernobisse – Svitle


Perus lagerkamaa. Maku tutun karjalamainen. Tässä ei oo sitä perus saksalaista krauttimeinikiä. Se mikä tässä on hyvä asia, on se, että tää ei maistu lämpimänä liian katkeralta. En tiiä olisko kylmäkään parempaa. Tällä vois vetää vaikka kännit.Turvallinen olut -ei pure UV-säteet tahi lasinsirut, suojaa kelloilta ja lumihiutaleilta. Kriitikko summaa osuvasti: ”Voiko sitä pitää huonona ominaisuutena, että näitä voi laittaa riviin kymmenen ja juoda ne kaikki?” ja johon raati myöntyy: ”Näin on”.

Arvostelut: ** - ***


Tsernobisse – Tuning


Tästä löytyy makuja, hyviä tai huonoja – emme ole varma. Adjektiivein kuvaten: pehmeyttä löytyy ja katkeruutta, toisin kuin edellisessä rekkamiehen Tsernossa. Kun ottaa huikan, voisi luulla ettei ole mitään ottanutkaan. Ei kyllä jätä minkäänlaista makua, eikä sovi erityisesti pekonisipsien kanssa. Jälkimaku on olematon ja ilmaanhaihtuva. Ensipurasu jää näykkäsyks. Uusi tuttavuus, jota edes kriitikko ei ole juonut ennen. Odottamattomampi uusi tuttavuus kuin itse matkaoppaamme. Onneksi kaupassa riittää vielä porvarioluita maistettavaksi. Maku vain katoaa. Loppukaneettina alimatkanjohtaja Hezuus-Slerba toteaa: ”Mutta olihan se aika jännittävää.”

Arvostelu: **1/2


Tsernobisse - Weissbier

Perus vehnäbisse, mutta hyvien vehnäoluiden hedelmäiset maut loistavat poissaolollaan. Kyllä tätä silti mielellään terassilla janoonsa kittaa. Puolialastoman mielestä liian makea.

Arvostelu ***











Babylon Slim

Ei ehkä yhtä hyvää kuin Tsernobisse. Perus ukrainalainen. Tää ei oo ehkä niin makee – BPP. Tää on vähän krautless. Tätä vois kiskoo ihan vitusti, etkä säe es huomais. Maistuu surulliseen oloon, koska ei ole erityisen hyvää, mutta on viileää ja siinä on alkomaholis. Tästä ei voi sen suuremmin kuiteskaan nauttia.












Babylon Kimble


Matkan ensimmäinen kalja, jossa on jälkimaku. Säteilevän päivän piriste- soljuu kurkusta alas kuin uraani. Maistuu hyvältä pitkän odotuksen jälkeen. Tätä vois tinttaa jokun tvelvarin mainitsee Puolialaston Osamaksumies. Ukrainan Sandels. Imeytyy ikeniin soljuvasti.

Arvostelu: ****





Babylon Premium


Kirpeys löyhyttelee ilmassa ja oluen maku pakenee. Ei ansaitsisi premium nimeään. Oluen maku korvattu kirpeydellä. Maku jää asustelemaan suuhun, mutta se ei tässä tapauksessa ole hyvä asia. Vähän sellanen pikkurilli pystyssä –kalja. Emme osta enempää.

Arvostelu: **






HIKE


”Freedom is your way – take a HIKE” –slogan lupaa paljon ja lupaus lunastuu: olut avautuu helposti. Maistuu ulkomaalaiselta, makeus puuttuu ja hiivaa taasen löytyy. HIKE lienee lyhennelmä Heinekenista. Ei tästä jää jälkipolville kerrottavaa, mutta kesäpäivän auringossa tällaisen töräyttää helposti auki ja tipauttaa huiviin. Otettava kaula, saa hyvän otteen.

Kriitikko summaakin osuvasti: Maku on kuin partisaani-isku -se iskee kovaa, mutta on niin nopeasti ohi, että sitä miettii heti, että ”Mitä just tapahtu?”.

Arvostelu: ***


Dijon –sinappi


Tulee isänmaallinen fiilis, etiketissä on laskuvarjoja ja maastokuviota, 6,8 tilavuus. Etiketti aliarvioi oluen laadun: ”Yksi iso punainen tähti, kaksi pienempää?”. Vitun hyvä jälkimaku, aivan jumalottoman hyvä bisse, jossa löytyy Rhomanian Insomniamaista pehmeyttä. Vai olikohan se taksikuskin suosittama tumma Ursus? No kuitenkin, siitäkin huolimatta: maistuu hyvälle suussa. Siis tässä on se tietty makeus, joka on ominaista Ukrainalle kaikessa päivittäisessä.

Arvostelu: ****+ tai enemmän (punainen tähti, sirppi, vasara, pari pyllyä ja kolmipyörä)


Dilbert


Juopuneen miehen normaali juoma.

Arvostelu: ** (”Harvinaisen normaali!”)













Baltika 3


Venäjän reissaajille tuttua tavaraa. Kyseinen panimo tuottaa myös todella hyviä bissejä, kuten vehnäinen 8 tai tumma 6, mutta tämä lameimmasta päästä oleva pale lager ei kyllä paljoa hetkauta. Perus suomibisse tasoa.

Arvostelu: * 1/2












Meloni



NO NIIN! Meloni tuli testattua heti kolmannen päivän aamusta ja täytyy sanoa, että kyllä toimii! Maukas hunajainen olut, jolla päivä lähti kevyesti käyntiin. Tiedä tosin sitten, miltä kyseinen bisse olisi maistunut hieman erilaisessa olotilassa.
(Arvostelu: Hesus Slerba)

Arvostelu: **** tai ***











Maistelimme myös seuraavia, mutta emme muista, miltä kyseiset oluet maistuivat




































Ei kommentteja:

Lähetä kommentti