torstai 27. toukokuuta 2010

Tsernobyl

8:15

Sergein kyydissä kohti Tsernoa. Kriitikko jäi kämpälle ämmäilemään, otti kylvyn. Matkalla näimme slobo lähiöitä ja ukrainan maaseutua. Tässä vaiheessa seurue kehui itseään krapulattomuudesta sillä minibusan kyyti oli hurjempaa kuin tivolin possujunassa. Minibusan pätkivällä näytöllä näytettiin sergein omat seikkailut pripyatin sairaalassa sekä "Battle of Chernobyl" dokumentti, joka kandee väijyy facetubesta tai youbookista tai mitä näitä nyt oli jos tapahtuma yhtään kiinnostaa.














12:30

”Kevyt” kolmen ruokalajin illallinen lounaaksi, rasvaa oli riittämiin. Puolialaston osamaksumies söi kaiken ja vähän plus. Pullaa oli tarjolla alkupalaksi.

Espanjalainen turisti halusi välttämättä riemukkaan matkaseuran pöytään syömään. Tilaa ei ollut, mutta eihän se sitä tajunnut. Jätkä oli harvinaisen yössä. Hyvät kiharat ja siisti Fuerteventura-paita tuningroiskeilla.

13:30

Järjettömät reaktoriviilennysvedessä elelevät monnit syövät leipää. Tuumasimme yhteen ääneen, että niitä olisi voinut napata helposti perinteisellä mato-ongella.

14:17

Punapuumetsä, jossa jokainen tunsi olonsa säteilevän erikoiseksi. Geiger-kuulat värisivät reilun tuhannenviidensadan pylpyrän sfääreissä. Säteily käväisi parhaimmillaan mukavan mikroaaltouunimaisissa 50 uSv/h lukemissa, kun Suomessa perus taustasäteilyn taso on 0,04-0,12 uSv/h. Korkeimmat Suomessa mitatut lukemat Tsernobylin onnettomuuden aikaan olivat luokkaa 5uSv/h.










14.32

Pysähdyttiin räjähtäneen reaktori nelosen sarkofagilla. Mittarissa ei ollut kuin neljän - viidensadan pylpyrän sfäärit ja jengi ihan onnessaan ko. paikalla duunissa. Pääsimme myös esittelytourille viereiseen pr-tilaan, jossa Tserno-mamma esitteli PLAANTTIA ja siihen suunniteltua uutta kuorta. YOU SEE! Harvinaisen vihaisen oloinen mamma...
























15-17

Suuntasimme kohti aavekaupunki Pripyatia. Vierailimme uima-hallissa, koulussa, hotellissa sekä huvipuistossa joka ei koskaan kerennyt aukeamaan. Hotellissa ratsasimme baarin piikkilistan, koulussa kävimme lukemassa hieman englantia ja Päällikkö heitti pihan koriskentällä parit korit. Kaiken kaikkiaan Pripyat oli todella vaikuttava mesta, jossa olisi voinut viettää aikaa enemmänkin..
































































17.07

Puolialaston osamaksumies kävi metsässä näyttämässä anankondaa pihapuulle, vaikka tämä oli semisti kiellettyä. Tämän seurauksen voitte lukea alla..

17:15

Checkpointin säteilymittari huusi kuin hyeena ja Puolialaston osamaksumies meinasi joutua jättämään radioaktiiviset kenkänsä rajalle. Onneksi osamaksumies pääsi kuitenkin rikkinäisestä portista läpi ja kengätkin saatiin mukaan.

20:05

Puolialastoman osamaksumiehen radioaktiiviset kengät kutkuttelevat edelleen miehen varpaita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti